În ce condiții un moștenitor poate renunța la moștenire? - Avocati-ro.com

În ce condiții un moștenitor poate renunța la moștenire?

Nu sunt răspunsuri

Întrebare

0
0
0

09.11.2024

Dacă știu că sunt numai datorii sau nu doresc să primesc bunuri, cum declar renunțarea? Există un termen pentru renunțare?

Răspuns 09.11.2024
Data răspunsului: 09.11.2024

Orice persoană chemată la moștenire poate renunța formal, printr-o declarație notarială de renunțare, făcută înainte de a accepta moștenirea. Termenul de opțiune este de un an de la data deschiderii succesiunii (decesul). Renunțarea presupune că moștenitorul nu primește nici bunuri, nici datorii, ieșind complet din moștenire. Nu se poate renunța parțial. Dacă totuși acceptă tacit (prin administrare de bunuri) sau expres, nu mai poate renunța ulterior. Renunțarea e frecventă când datoriile depășesc valorile patrimoniale ori când moștenitorul nu dorește implicarea în administrarea averii.

Похожие вопросы

Ce înseamnă Dreptul moștenirii?

Nu sunt răspunsuri
06.12.2024
Am auzit de termenul „dreptul moștenirii” în contextul transmiterii bunurilor unei persoane care a decedat, dar nu știu exact care este definiția acestei ramuri de drept. De asemenea, aș vrea să înțeleg dacă reglementează doar bunurile și cine poate moșteni, sau și alte aspecte, cum ar fi datoriile, partajul ori litigiile dintre succesori?
Читать далее
0
0
0
Afișați tot