Cum se privește publicitatea ‘de tip alarmă’ care induce teama pentru a vinde un produs de securitate? - Avocati-ro.com
  • Acasă
  • Întrebări
  • Cum se privește publicitatea ‘de tip alarmă’ care induce teama pentru a vinde un produs de securitate?

Cum se privește publicitatea ‘de tip alarmă’ care induce teama pentru a vinde un produs de securitate?

Nu sunt răspunsuri

Întrebare

0
0
0

03.01.2025

E agresivă sau înșelătoare?

Răspuns 04.01.2025
Data răspunsului: 04.01.2025

Dacă publicitatea folosește tactici de panică excesivă ('dacă nu cumperi acest sistem de alarmă, riști un jaf imediat'), poate fi considerată practică agresivă. Legea interzice exploatarea anxietății consumatorului, transformând-o într-o presiune irezistibilă de cumpărare. Se tolerează menționarea unor riscuri reale, însă tonul trebuie să fie echilibrat și să nu amplifice frica nejustificat. ANPC decide dacă e un mesaj legitim de conștientizare sau o manipulare agresivă. În general, efortul de a provoca panică direct pentru a impulsiona vânzarea e catalogat drept comportament comercial agresiv, sancționabil prin lege.

Похожие вопросы

Ce înseamnă Dreptul publicității în România?

Nu sunt răspunsuri
03.12.2024
Există diferite legi și reglementări care stabilesc regulile pentru promovarea produselor și serviciilor pe piața din România. Mă interesează în special care este cadrul legal de bază și ce tipuri de publicitate sunt acoperite de aceste reglementări. De asemenea, vreau să înțeleg ce autorități supraveghează respectarea acestor legi și dacă există vreo diferență între publicitatea tradițională și cea online.
Читать далее
0
0
0

Ce importanță are protejarea consumatorului în Dreptul publicității?

Nu sunt răspunsuri
17.12.2024
Am auzit că multe campanii publicitare trebuie să fie oneste și să nu inducă în eroare publicul, iar Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor poate aplica sancțiuni. Aș vrea să știu de ce este atât de important acest aspect și cum se aplică în practică.
0
0
0
Afișați tot