Ce se întâmplă dacă unul dintre moștenitori face cheltuieli de conservare a bunurilor, înainte de partaj? - Avocati-ro.com
  • Acasă
  • Întrebări
  • Ce se întâmplă dacă unul dintre moștenitori face cheltuieli de conservare a bunurilor, înainte de partaj?

Ce se întâmplă dacă unul dintre moștenitori face cheltuieli de conservare a bunurilor, înainte de partaj?

Nu sunt răspunsuri

Întrebare

0
0
0

17.12.2024

Poate cere rambursare de la ceilalți?

Răspuns 22.12.2024
Data răspunsului: 22.12.2024

Da, cel care a efectuat cheltuieli necesare (de exemplu, reparații urgente la casă, plata impozitelor, paza bunurilor) poate solicita rambursarea proporțională de la ceilalți moștenitori, la momentul partajului. Se consideră că a administrat în beneficiul comun. Dacă e vorba de îmbunătățiri substanțiale, trebuie demonstrat că au crescut valoarea bunului și au fost utile. Restul moștenitorilor vor contribui la costuri, potrivit cotelor lor succesoriale. În schimb, dacă cineva folosește excesiv bunul, nu poate reclama cheltuieli doar pentru confort personal. Instanța sau notarul apreciază ce e cheltuială necesară și ce e un simplu beneficiu personal.

Похожие вопросы

Ce înseamnă Dreptul moștenirii?

Nu sunt răspunsuri
06.12.2024
Am auzit de termenul „dreptul moștenirii” în contextul transmiterii bunurilor unei persoane care a decedat, dar nu știu exact care este definiția acestei ramuri de drept. De asemenea, aș vrea să înțeleg dacă reglementează doar bunurile și cine poate moșteni, sau și alte aspecte, cum ar fi datoriile, partajul ori litigiile dintre succesori?
Читать далее
0
0
0

Ce este cotitatea disponibilă?

Nu sunt răspunsuri
18.12.2024
În contextul rezervei succesorale, am văzut că se pomenește și de cotitatea disponibilă. Ce reprezintă și cum o pot folosi dacă vreau să las bunuri prin testament cuiva din afara familiei?
0
0
0
Afișați tot